Crescendo CVO

Centrum voor volwassenenonderwijs

SEARCH

NT2-klas met groene vingers

Een leerkracht NT2 en haar cursisten hebben in Boom 8 vierkante metertuintjes ter beschikking gekregen om een moestuinproject op te starten. De gemeente zorgt voor werkmateriaal (spades, schoppen, rieken, harken, rijven, handschoenen,....) en zaaigoed.

Het project wordt uitgevoerd door groepen van niveau 1.1 en 1.2, ze gaan elke week 2 uurtjes werken in het park, dat zich op wandelafstand van de school bevindt. Het aanleren van taal gebeurt spontaan en de cursisten pikken het heel snel op: Kom hier, ja doe maar, wil jij dit doen? Haal jij water? Mag ik eens? Telkens een cursist op bepaalde momenten niet echt aan het werk is, kan hij/zij een interview afnemen van een voorbijganger.

De cursisten zaaien, planten en oogsten. Bij het lezen van de verpakking wordt er gewerkt rond getallen, afmetingen, maanden, seizoenen,... De groenten en het fruit mogen ze zelf oogsten en meenemen naar huis, lekker en gezond (en bovendien ook biologisch)!

De tuintjes zijn nu klaargemaakt voor de winter, maar in de lente wordt er zeker weer werk gemaakt van nieuwe groenten en fruit!

Naar boven