Crescendo CVO

Centrum voor volwassenenonderwijs

SEARCH

Student HBO5 Elektromechanica Crescendo CVO bouwt Leerbus voor De Lijn

De Leerbus is een gewone Lijnbus die door Kris Vanderhaegen, student HBO5 Elektromechanica bij Crescendo CVO in Mechelen, is uitgerust met een automatisatie die gericht storingen veroorzaakt. Het is dan aan leerlingen, studenten en technici om de storing op te sporen en te verhelpen.

Op woensdag 13 september 2017 stelde De Lijn trots de Leerbus voor in het GO! Technisch Atheneum in Keerbergen in aanwezigheid van Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts.

Het idee voor de Leerbus komt van werkplaatsverantwoordelijke bij VVM De Lijn, Wannes Uyttebroek. "Met de Leerbus kunnen we leerlingen uit TSO en BSO op een interactieve manier kennis laten maken met autobustechniek. We proberen zo de leerlingen en studenten warm te maken voor een job als bustechnieker. De Lijn gebruikt de bus ook intern om haar technici bij te scholen. Zo hopen we onze vacatures voor technichi bij De Lijn beter te kunnen invullen."

"Het technologisch aspect heeft Kris volledig voor zijn rekening genomen," zegt Linda Van den Broeck, lector HBO5 Elektromechanica. "De koppeling tussen Bus en Leerbus zit in het gebruik van de PLC (Programmable Logic Controller). Dit is een onderdeel in vele machinebesturingen en krijgt binnnen  de opleiding uitbegreid aandacht dank zij 2 modules PLC in de afstudeerrichting Procesautomatisering."

Om het plaatje volledig te maken hebben ze via een ander project de “bestickering” van de bus laten uitvoere door laatstejaarsleerlingen publiciteitsgrafiek van het KTA2 in Hasselt.

Lees meer op de website van De Lijn

Naar boven