Crescendo CVO

Centrum voor volwassenenonderwijs

SEARCH

Tuinonderhoud en fytofarmacie: hét verwenpakket voor je tuin

Tuinonderhoud en fytofarmacie

Wil je je tuin in het najaar eens extra verwennen? Schrijf je dan snel in voor onze twee nieuwe groenmodules: tuinonderhoud en fytofarmacie. Deze modules zijn speciaal voor mensen die vinden dat een kleine tuin ook groots kan zijn. We bieden beide modules gecombineerd aan voor een extra hoge concentratie tuinliefhebberij op zaterdagvoormiddag.
 
In de module Tuinonderhoud leer je snoeien, scheerlijnen uitzetten, scheuren, verjongen, mulchen,... Het komt allemaal aan bod in het grootste klaslokaal van CVO Crescendo: het Vrijbroekpark in Mechelen.
 
Wie zijn tuin onderhoudt stoot daarbij wel eens op zieke planten, onkruiden en ongedierte. In de module Fytofarmacie leer je ziektes herkennen, het gepaste middel kiezen en die juist toepassen. Deze opleiding volg je waar de expertise zit: in de Provinciale Tuinbouwschool (PTS) in Mechelen. Na deze module heb je voldoende vaardigheden in de groene vingers voor een Fytolicentie P2 Professioneel Gebruiker.
 
De lessen starten op 10 september 2016 en lopen tot 21 januari 2017. De lessen gaan door op zaterdagvoormiddag van 8u30 tot 12u50 afwisselend op de campus PTS en in het Vrijbroekpark in Mechelen. Snel inschrijven is de boodschap!

Lees meer...

Naar boven