Crescendo CVO

Centrum voor volwassenenonderwijs

SEARCH

Hoger Beroepsonderwijs (graduaatsopleidingen)

Zoek je een praktijkgerichte opleiding hoger onderwijs? Wil je overdag of liever 's avonds studeren?

AP Hogeschool en Crescendo CVO hebben een ruim aanbod HBO5-opleidingen:

Van de opleiding Elektromechanica kun je een aantal modules ook overdag volgen; van de opleiding Marketing kun je een aantal modules ook 's avonds volgen; van de opleiding Boekhouden kun je een aantal modules 's avonds volgen; van de opleiding Meertalig Secretariaat kan je een aantal modules overdag volgen.

Extra begeleidingsaanbod voor HBO5-studenten

Elke opleiding heeft een opleidingscoördinator bij wie je terechtkunt voor algemene informatie over je opleiding. Deze opleidingscoördinator is ook je trajectbegeleider: zij stippelt uit in welke volgorde je de 'vakken' of modules het best kunt volgen, indien je van het modeltraject (zie downloads) wilt afwijken, wanneer je een tijdje niet meer gestudeerd hebt en je studie nu wilt voortzetten, of wanneer je bepaalde modules al aan een ander CVO gevolgd hebt. Deze trajectbegeleider is ook de persoon bij wie je een vrijstellingenaanvraag kunt doen.

Een HBO5-taalcoach organiseert workshops 'leren leren' en 'taal' voor wie daar belangstelling voor heeft. Bij deze coach kun je ook terecht voor persoonlijke taalbegeleiding (verwerken van leermateriaal of notities maken in de les bijvoorbeeld).

Heb je persoonlijke problemen of specifieke onderwijsbehoeften (vanwege een beperking of een chronische ziekte), dan zoekt de zorgcoördinator naar 'redelijke aanpassingen' voor het volgen van de opleiding. 

De ombudsman bemiddelt wanneer je een probleem hebt met een lector of een andere medewerker. Bij hem kun je in vertrouwen terecht.  

Zoals je ziet: voor HBO5-Crescendo is een student veel meer dan iemand die 'naar de les komt', maar een persoon die we helpen met zijn of haar persoonlijke ontwikkeling en vorming.

Meer informatie

Informatica (HBO5)

Vind je informaticaproblemen een uitdaging? Ben je al een beetje vertrouwd met software, besturingssystemen of netwerken? Ben je gefascineerd door de wereld van ICT? En heb je al een gezonde basiskennis toepassingssoftware? Kies dan voor de opleiding HBO5 Informatica.

Meertalig secretariaat (HBO5)

Als management assistant ben je veel meer dan een secretaris/secretaresse. Je bent de rechterhand van de manager of de steunpilaar op kantoor. Je kan vlot informatie opnemen en verwerken. Je bent creatief, onder andere in het oplossen van problemen en het beantwoorden van vele vragen. Je kan goed organiseren en je werkt teamgericht.

Marketing (HBO5)

CVO Crescendo vormt je tot een marketeer die de digitale en andere uitdagingen van de 21ste eeuw aankan. 
Net daarom geven we geen standaardlessen. Als cursist krijg je echte marketeers als lesgevers, die je de kneepjes van het vak aanleren door veel praktijkoefeningen aan te bieden. 

Naar boven