Crescendo CVO

Centrum voor volwassenenonderwijs

SEARCH

Hoger Beroepsonderwijs (HBO5)

Zoek je een praktijkgerichte opleiding hoger onderwijs van twee of drie jaar? Wil je overdag of liever 's avonds studeren?

INKANTELING HBO5 IN DE HOGESCHOLEN

Vanaf 1 september 2019 worden alle HBO5-opleidingen in Vlaanderen volledig onderdeel van de hogeschool waarmee ze momenteel samenwerken.

Begin je in 2017-2018 aan Crescendo CVO aan een HBO5-opleiding die langer dan twee jaar duurt? Of wil je je opleiding spreiden over meer dan twee jaar? Dan behaal je je diploma dus aan de hogeschool.

De overgang brengt natuurlijk ook enkele veranderingen met zich mee. Crescendo CVO en AP Hogeschool doen er echter alles aan om de overgang vlot te laten voorlopen. En we zullen je goed informeren.

Heb je nu al vragen? Dan kun je terecht bij adjunct-directeur Daniël Coninckx: daniel.coninckx@cvo-crescendo.be.

Bedankt dat je kiest voor Crescendo CVO om je diploma hoger onderwijs te behalen.  

AP Hogeschool en Crescendo CVO hebben een ruim aanbod HBO5-opleidingen:

 

Extra begeleidingsaanbod voor HBO5-studenten

Elke opleiding heeft een opleidingscoördinator bij wie je terechtkunt voor algemene informatie over je opleiding. Deze opleidingscoördinator is ook je trajectbegeleider: zij stippelt uit in welke volgorde je de 'vakken' of modules het best kunt volgen, indien je van het modeltraject (zie downloads) wilt afwijken, wanneer je een tijdje niet meer gestudeerd hebt en je studie nu wilt voortzetten, of wanneer je bepaalde modules al aan een ander CVO gevolgd hebt. Deze trajectbegeleider is ook de persoon bij wie je een vrijstellingenaanvraag kunt doen.

Een HBO5-taalcoach organiseert workshops 'leren leren' en 'taal' voor wie daar belangstelling voor heeft. Bij deze coach kun je ook terecht voor persoonlijke taalbegeleiding (verwerken van leermateriaal of notities maken in de les bijvoorbeeld).

Heb je persoonlijke problemen of specifieke onderwijsbehoeften (vanwege een beperking of een chronische ziekte), dan zoekt de zorgcoördinator naar 'redelijke aanpassingen' voor het volgen van de opleiding. 

De ombudsvrouw bemiddelt wanneer je een probleem hebt met een lector of een andere medewerker. Bij haar kun je in vertrouwen terecht.  

Zoals je ziet: voor HBO5-Crescendo is een student veel meer dan iemand die 'naar de les komt', maar een persoon die we helpen met zijn of haar persoonlijke ontwikkeling en vorming.

 

Download de HBO5-informatiebrochure 2017-2018

Download de HBO5-kalender schooljaar 2017-2018

Voor meer informatie over vrijstellingen op basis van EVC-EVK klik hier

Voor meer informatie over het onderwijs- en examenreglement HBO5 klik hier

 

HBO5 - Informatica

Vind je informaticaproblemen een uitdaging? Ben je al een beetje vertrouwd met software, besturingssystemen of netwerken? Ben je gefascineerd door de wereld van ICT? En heb je al een gezonde basiskennis toepassingssoftware? Kies dan voor de opleiding HBO5 Informatica.

HBO5 - Marketing

CVO Crescendo vormt je tot een marketeer die de digitale en andere uitdagingen van de 21ste eeuw aankan. 
Net daarom geven we geen standaardlessen. Als cursist krijg je echte marketeers als lesgevers, die je de kneepjes van het vak aanleren door veel praktijkoefeningen aan te bieden. 

Naar boven